ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η Ε.Ε. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ

22:40 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Έμφαση στην προστασία των αγροτών έδωσε στην ομιλία της στην Καρδίτσα απόψε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας όλα τα κόμματα ότι επιμένουν πάση θυσία για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. την ώρα που η Ευρώπη έχει οδηγήσει σε καταστροφή χιλιάδες αγρότες.

Η Αλέκα Παπαρήγα, πρόσθεσε ότι ο νομός Καρδίτσας, που είναι ένας από τους κατεξοχήν αγροτικούς νομούς της χώρας μας, πρέπει να απορρίψει αυτή τη θέση, πάση θυσία στην Ε.Ε. γιατί ήδη έχει οδηγήσει σε καταστροφή χιλιάδες μικροπαραγωγούς αγρότες.Και εκτίμησε ότι η οριστική

τους καταστροφή,  θα έρθει τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε πώς ούτε ένα κόμμα, εκτός του ΚΚΕ, από αυτά που διεκδικούν την ψήφο του λαού να κυβερνήσουν δεν αναφέρονται στην προστασία και στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, και στην προστασία των μικρών παραγωγών αγροτών, «όπου εμείς εκεί συγκεντρώνουμε την προσοχή μας. Μιλάμε για ένα τραγικό κενό, κυριολεκτικά».

Επισήμανε ότι η  ΝΔ στους 18 στόχους, που έβαλε δεν αναφέρει ένα πράγμα, ότι πρέπει να σταματήσουν οι εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και να προστατεύσει τον μικρό παραγωγό.

Και στην συνέχεια αναφέρθηκε  στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θα περίμενε έστω δημαγωγικά πως θα έλεγε κάτι για την αγροτιά: «Ούτε δημαγωγία δεν έκανε, όχι βέβαια πως εμείς επιβραβεύουμε τη δημαγωγία. Δεν είπε απολύτως τίποτα».

Αναφέρθηκε στη πρόταση για ρύθμιση αγροτικών χρεών, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στην ουσία δεν είπε «τίποτα συγκεκριμένο αφού η ΑΤΕ είναι η πιο προβληματική τράπεζα της Ελλάδας με βάση τους διεθνείς οίκους.

Παραμένοντας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα  ότι θα δώσει νέα βραχυπρόθεσμα δάνεια για τους μικρούς αγρότες χωρίς να ορίσει τα επιτόκια, είπε ότι σε αυτό το σημείο «δεν περιλαμβάνεται η νομική παραγραφή των δανείων της φτωχής αγροτιάς, που οφείλονται στην κοινή αγροτική πολιτική, οφείλονται στη θάλασσα των εισαγωγών. Πραγματικά πρέπει να διαγραφούν γιατί δεν τα δημιούργησε η αγροτιά.»

Keywords
Τυχαία Θέματα