ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

Μήνυμα στην τρόικα να χαλαρώσει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο του προέδρου της Γερουσίας του Καναδά, Νοέλ Κινσέλα.

«Ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες. Νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του.Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση»,

ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας και υπογράμμισε: «Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα.Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα. Και όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία κι η Πορτογαλία κι η Ιταλία, να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σ’ αυτό το μεγάλο έργο της ιστορικής επιβίωσης και του ιστορικού ρόλου της Ευρώπης στα παγκόσμια πράγματα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την κοινωνική συνοχή και το ενδεχόμενο να εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. «Οι σκοτεινές δυνάμεις πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για να αναδειχθούν και να δημιουργήσουν μια δύναμη, που δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσουν όταν η Δημοκρατία περνά μια περίοδο ευημερίας και προόδου», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα