Τσίπρας: «Παρά τις διαφωνίες μας είμαστε εδώ ενωμένοι»

Ο Αλέξης Τσιπρας ανέφερε ότι η κοινωνία στέλνει το δικό της μήνυμα: «τελειώνετε με το συνέδριο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο», ενώ χαιρέτησε τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά στη νέα Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο για πειρατικό κανάλι, «το οποίο θα μπορούσαν και να το αποκαλούν και ΔΝΤ» δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ

θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αποκαλώντας την «συμμορία της καταστροφής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε όλο το χώρο της αριστεράς να δώσουν κοινό αγώνα: «Αν μπορούμε να βγούμε από το συνέδριο ενωμένοι, αν μπορούν όλα τα σφυριά να χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση, όχι άλλα αριστερά και άλλα δεξιά».

Ο ίδιος απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά της διάλυσης των συνιστωσών, έκανε λόγο για παρανόηση, λέγοντας ότι κανείς δεν είπε ότι κάποιοι θα αποφασίζουν για κάποιους άλλους. «Δεν υπάρχουν ‘εμείς και εσείς’. Το συνέδριο θα αποφασίσει για όλα»

«Φτιάχνουμε ένα φορέα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, πολυτασικό με ενιαίο πλαίσιο και για τη προς τα έξω εμφάνιση και για τη προς τα μέσα» είπε και συνέχισε «άλλου είδους διαφωνία υπάρχει με το Μανώλη άλλη με ορισμένους συντρόφους που θέλουν να συνεχίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ όχι να κτίσουν μαζί με όλους, το κοινό μας φορέα, αλλά ο καθένας το δικό του φορέα. Και εδω θέλω να βάλω καθαρά ένα ζήτημα που δεν είναι διαδικαστικό, καταστατικό αλλά βαθιά ουσιαστικό και πολιτικό. Υπάρχει μια άποψη που λεέι : Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζικός χώρος για να στρατολογούμε και να χτίζουμε την δική μας ξεχωριστή οργάνωση, την επαναστατική. Και την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με χαλαρό καταστατικό, με τάσεις, με λίστες και δημοκρατία, αλλά εμείς με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και πειθαρχία. Αυτό σύντροφοι δε μπορεί να γίνει αποδεκτό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ή θα δεσμευόμαστε όλοι απο το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και απο εκεί και πέρα εντός του πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ και τάσεις και οργανώσεις και ρεύματα και συνιστώσες και ότι άλλο θέλουμε, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ Ή θα δεσμευόμαστε ο καθένας απο το καταστατικό του, οπότε χαιρετίσματα» υπογράμμισε ενώ απευθυνόμενος στον Μανώλη Γλέζο, τόνισε ότι τον στεναχώρησε η ομιλία του. «Δεν με κάκιωσε, αλλά με στεναχώρησε». Είπε ότι δεν στεναχωρήθηκε από τις απόψεις του, οι οποίες είναι γνωστές και έχουν ήδη εκφραστεί εδώ και καιρό, αλλά κυρίως γιατί δεν μίλησε ως εκπρόσωπος μιας γενιάς θυσιών, αλλά ως εκπρόσωπος μιας άποψης.

Ενώ λίγο αργότερα τον κάλεσε να πορευτούν μαζί από τη Δευτέρα το πρωί παρά τις διαφωνίες τους.

Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος είπε πως «ξεγελιούνται όσοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί»για να τονίσει ότι «ο αντιθετικός λόγος είναι η πηγή που μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε.»

«Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κόμμα χειροκροτητών» είπε στη συνέχεια ο Μ. Γλεζός.

Η αντίδραση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε σκωπτικά και αιχμηρά σχόλια τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κύριος Τσίπρας με την ομιλία του σήμερα, παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας στις συνιστώσες, στον κ.Λαφαζάνη και στον κ.Γλέζο. Βεβαίως ξέχασε ότι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι να μην εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση και των άλλων, όπως έγινε χθες στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά.

Ο κύριος Τσίπρας σήμερα επέλεξε τους εσωκομματικούς του συμμάχους στο πρόσωπο του κ. Μιχελογιαννάκη, της κας.Κατσέλη, του κ.Καλφαγιάννη και του κ. Μπαλασόπουλου. Κατά τα άλλα ο ανένδοτος που κήρυξε αφορά τις υπόλοιπες συνιστώσες του.

Στο δίλημμα «ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή χαιρετίσματα» που έθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας διαλέγουμε τα χαιρετίσματα» καταλήγει.

«Αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις.

Χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον» τονίζει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα