Παραγωγή πρώτων υλών και υψηλή τεχνολογία στηρίζουν τη ρωσική οικονομία

Αυτές είναι οι τελευταίες προβλέψεις των Ρώσων οικονομολόγων, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

Σύμφωνα με την στρατηγική μελέτη, για το 2030, που έγινε από το Ινστιτούτο για την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις, ένα από τα κορυφαία Ινστιτούτα παγκοσμίως, προβλέπεται ότι:

• Σε 18 χρόνια, η Ρωσία θα έχει έναν πληθυσμό 140 εκατομμυρίων κατοίκων και σε σύγκριση με τα σημερινά 143 εκατομμύρια, θα είναι 60% λιγότερος απ’ ό,τι ο πληθυσμός των ΗΠΑ

και το 10% του πληθυσμού της Κίνας ή της Ινδίας.

• Η Ρωσική οικονομία θα καταταχθεί στη 10η θέση στον κόσμο, και την τέταρτη από άποψη αγοραστικής δύναμης, ξεπερνώντας την Ιαπωνία, ενώ θα παραμείνει μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο.

• Το Ρωσικό ΑΕΠ θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο, σε σχέση με το σημερινό επίπεδο, ενώ το βιοτικό επίπεδο θα είναι κοντά στα πρότυπα της σημερινής Δημοκρατίας της Τσεχίας.

• Η χώρα θα συνεχίσει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις παγκόσμιες τιμές και την παγκόσμια ζήτηση για πρώτες ύλες.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την στρατηγική μελέτη, ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών σημαίνει ότι η Ρωσία πρέπει να επισπεύσει την οικονομική της ανάπτυξη. Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τις επενδύσεις στην οικονομία στο 30-45% του ΑΕΓΧΠ από το σημερινό 20-23% και να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση και τον πληθωρισμό ώστε να διευκολυνθεί ο δανεισμός των επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα