«Παράθυρο» για διεύρυνση των δικαιούχων στο μέρισμα

Τίθεται, πάντως, ως προϋπόθεση ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί, πως με τα υφιστάμενα κριτήρια, δεν απορροφάται το σύνολο του προς διάθεση ποσού και τότε τα κριτήρια θα τροποποιηθούν αναλόγως.

Όπως είπε όμως ο Χρήστος Σταϊκούρας υπολογίζεται πως ως το τέλος Ιουνίου θα έχουν δοθεί και τα 525 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος.

Στο μεταξύ, κάποιες αιτήσεις οι οποίες παρουσίαζαν προβλήματα και είχαν απορριφθεί, θα επαναξιολογηθούν στο πλαίσιο της συνάντησης που θα υπάρξει με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

στο τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να εγκριθούν και αυτές, αν είναι δυνατόν.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς ποσό 133,2 εκατ. ευρώ σε 205.912 δικαιούχους, κατά μέσο όρο 647 ευρώ ανά δικαιούχο νοικοκυριό. Εξάλλου, πιστώθηκε και το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα σε 75.328 ενστόλους.

Σημειώνεται ότι οι ένστολοι με ακαθάριστες αποδοχές έως 1.500 ευρώ έλαβαν εφάπαξ το ποσό των 500 ευρώ. Οσων το εισόδημα ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ και φθάνει μέχρι και τα 1.541 ευρώ το βοήθημα θα μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε 1 ευρώ αύξησης του εισοδήματος.

Δηλαδή, για κάποιον που έχει αποδοχές 1.502 ευρώ το βοήθημα θα ανέλθει στα 476 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση, το επίδομα χάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα