«ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ»

Οξεία επίθεση στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, αλλά και Σαμαρά εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από βήματος της Βουλής.

Του Γιώργου

Μελιγγώνη

Μιλώντας κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών και ΔΕΚΟ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στις «μνημονιακές κυβερνήσεις», σημειώνοντας ότι αυτές «παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους».  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε και το λόγο για τον οποίο επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Ένας από τους λόγους είναι, για να στερηθεί σημαντικών εργαλείων η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει με τη στήριξη του λαού, για να ανορθώσει τη χώρα και την οικονομία. Και αυτός είναι ένας από τους επιπρόσθετους λόγους που έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιπαράθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». «Προφανώς, η λίστα Λαγκάρντ που ξέχασε ο κ. Βενιζέλος και έχασε ο κ. Παπακωνσταντίνου” δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν και άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες, όπως προκύπτει και από την κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Siemens. Αυτό εξηγεί γιατί διαλέξατε στρατόπεδο και φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Γερμανίας, που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα