ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ENERGA ΚΑΙ HELLAS POWER

Την προστασία από την πολιτεία των καταναλωτών που ανήκαν στις εταιρείες Energa και Hellas Power ζητάει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Του Θοδωρή Παναγούλη

Σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών, το διαχειριστή του συστήματος και τη ΔΕΗ, ο Συνήγορος ζητεί να αποσυνδεθεί πλήρως το δικαίωμα σύναψης συμβολαίου παροχής ρεύματος από την υποχρέωση εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων.

Όπως επισημαίνει

ο Συνήγορος του Πολίτη είναι πολλοί οι πολίτες, οι οποίοι αν και έχουν εξοφλήσει το γνωστό «χαράτσι» εμποδίζονται να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής με νέα εταιρεία ρεύματος, καθώς οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν τους χορηγούν βεβαίωση εξόφλησης και τούτο διότι το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ενημερωθεί για τις καταβολές των πολιτών επειδή οι Energa και Hellas Power έχουν καθυστερήσει να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις.

Η Ανεξάρτητη Αρχή υποστηρίζει ότι η απαγόρευση σύμβασης συμβολαίου με προμηθευτή ρεύματος, αν δεν έχει εξοφληθεί το τέλος, πολύ περισσότερο αν δεν μπορεί να αποδειχθεί η εξόφλησή του, συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα