ΠΑΣΟΚ: Επιστροφή στις… ρίζες

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εγκατάσταση του ΠΑΣΟΚ στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη. Για την ακρίβεια, τα κλειδιά της Ιπποκράτους, παραδόθηκαν τυπικά στον ιδιοκτήτη της την περασμένη Παρασκευή και θεωρητικά το κτίριο είχε παντελώς αδειάσει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που κρίθηκαν αναγκαίες στο μεταβατικό στάδιο λίγων ημερών.

Με την ολοκλήρωση και του τελευταίου γραφείου, αυτού του προέδρου, στελέχη και υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ

πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην Χαριλάου Τρικούπη και τα φιλόξενα γραφεία της που γνώρισαν μεγάλες δόξες τις δεκαετίες του ‘80, του ‘90, αλλά και του 2000, ως το 2009, οπότε και οι εγκαταστάσεις του κόμματος μεταφέρθηκαν στο βιοκλιματικό κτίριο της Ιπποκράτους 22.
Μπορεί όμως τα περισσότερα γραφεία να είναι έτοιμα και οι «ένοικοί» τους να έχουν εγκατασταθεί, πολλά όμως από τα πράγματα που μεταφέρθηκαν δεν έχουν βρει ακόμα τον δρόμο τους και συγκεντρώνονται σε κούτες σε κάθε γωνιά των πολυδαίδαλων διαδρόμων της Χαριλάου Τρικούπη.

Τα πάντα πλέον λειτουργούν από εκεί, πλην του γραφείου Τύπου που ολοκληρώνει τώρα την μετακόμισή του, με τους τεχνικούς να φροντίζουν για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των εκτυπωτών και όλου του υπόλοιπου εξοπλισμού στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Ως τότε, η επικοινωνία του κόμματος γίνεται με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, με κάποιους πάντως από τα στελέχη του τομέα Επικοινωνίας να παραμένουν στην Ιπποκράτους για λόγους ευκολίας εωσότου εγκατασταθεί πλήρως ο εξοπλισμός που θα τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους από την Χαριλάου Τρικούπη. Στον πρώτο λοιπόν, θα στεγάζεται σύσσωμος ο τομέας Επικοινωνίας, από το γραφείο Τύπου και τον περιφερειακό Τύπο, ως τα γραφεία αποδελτιώσεων και απομαγνητοφωνήσεων. Εκεί θα γειτνιάζουν και τα γραφεία του επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας Δημήτρη Καρύδη και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Στον δεύτερο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη θα λειτουργούν πλέον κάποιες υπηρεσίες του κόμματος, στον τρίτο ο οργανωτικός Τομέας του με επικεφαλής τον Λευτέρη Κατσικαρέλη και στον τέταρτο οι διοικητικές υπηρεσίες του κόμματος και το γραφείο του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη. Στον πέμπτο όροφο βρίσκεται μεταξύ άλλων το γραφείο του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και η αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Στον έκτο όροφο τέλος, βρίσκεται ασφαλώς το γραφείο του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο και εξοπλίστηκε πλήρως την προηγούμενη εβδομάδα, με τα πράγματα όμως να έχουν κατά πληροφορίες πλήρως τακτοποιηθεί εκεί.

Στο υπόλοιπο κτίριο, επικρατεί ακόμα ένας σχετικός πανικός, καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν ποιο ακριβώς γραφείο τους αναλογεί, πού είναι τα ερμάρια και οι συρταροθήκες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ποιοι αποθηκευτικοί χώροι τους αναλογούν, με αποτέλεσμα οι κούτες με την …προίκα που έφεραν από την Ιπποκράτους να στιβάζονται στους διαδρόμους. Είναι άλλωστε πολύ …μεγαλύτερη από αυτή με την οποία έφυγαν από το κτίριο άλλοτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα