ΠΑΣΟΚ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Αποστάσεις κρατά το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της συνάντησης χθες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Παραδεχόμενοι ότι η όλη επίσκεψη Μέρκελ βοήθησε την εθνική υπόθεση, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει να παραμείνει

ισότιμο μέλος της ΕΕ και ότι είχε μεγάλη σημασία σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, εκτιμούν ότι «η παρουσία της κ. Μέρκελ δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης». Σημειώνουν άλλωστε με νόημα «την ευχή και την ελπίδα» της καγκελαρίου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Στο ΠΑΣΟΚ, επιμένουν στην ανάγκη ευρύτερου πλαισίου και ενός συνολικού εθνικού σχεδίου υπέρβασης της κρίσης, ζητώντας παράλληλα επιτακτικά από την κυβέρνηση να προβάλει στο εξωτερικό το γεγονός ότι τα τελευταία διόμιση χρόνια έγιναν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς.

Δυσαρέσκεια πάντως εκφράζουν κύκλοι της Ιπποκράτους και για τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, που «δεν θέλησε να εμφανισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνηση και να υποστηρίξουν σε μία συζήτηση με την κ. Μέρκελ από κοινού την εθνική στρατηγική».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι «παραμένει εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιθέσεις και διαφωνίες για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα