Πατέρας απελπισμένος, έτοιμος για όλα

Prisoners

Του Ντένις Βιλνέβ. Διάρκεια: 153′. Με τους Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μαρία Μπέλο, Τέρενς Χάουαρντ, Βαιϊόλα Ντέιβις, Μελίσα Λίο, Πολ Ντάνο

Ο Χιου Τζάκμαν στο ρόλο του απελπισμένου πατέρα και ο Τζέικ Τζίλενχαλ στο ρόλο του αστυνομικού που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθούν με κάθε τρόπο να λύσουν το μυστήριο της απαγωγής της 6χρονης κόρης του πρώτου. Όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος.

Ο πατέρας κάνει μία ύστατη προσπάθεια να ανακαλύψει το παιδί του, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Θα μπορούσε να λέγεται: Ως πού μπορεί να φτάσει ένα γονιός για να προστατεύσει το παιδί του; Στέρεο, κλασικού στιλ συναρπαστικό θρίλερ από το Καναδό τεχνίτη του σινεμά που σκηνοθετεί μαστορικά την πρώτη αμερικανική του ταινία. Με ισόρροπες δόσεις κοινωνικής κριτικής και μελέτης χαρακτήρων αλλά και με επιδέξια εξερεύνηση του λαβύρινθου των σκοτεινών κινήτρων, η αγωνιώδης πλοκή της ταινίας θα σας κρατήσει σίγουρα τσιτωμένους στην άκρη του καθίσματός σας.

Επικίνδυνη Οικογένεια (The Family)

Του Λικ Μπεσόν. Διάρκεια:112. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρικάρντο Κορντέρο, Νταϊάνα Άγκρον

Ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Όμως, είναι πολύ δύσκολο, υπό το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Οι προθέσεις του σκηνοθέτη ήταν να δημιουργήσει μια μαύρη κωμωδία αλλά του προέκυψε ένα παρατεταμένο επεισόδιο ενός φλύαρου και πληκτικού σίριαλ. Βαρετή και προβλέψιμη αφήγηση, σχεδόν ανύπαρκτο χιούμορ που υποκύπτει στην ευκολία του αιματηρού μακελειού. Ο Ντε Νίρο το παλεύει αλλά, με το νερουλό υλικό που τον συνοδεύει, χάνεται κι αυτός μέσα στη σούπα.

Το Παρελθόν (Le Passé)

Του Ασγκάρ Φαρχαντί. Διάρκεια: 130′. Με τους Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα, Πολίν Μπουρλέ, Ελιές Αγκουίς

Μετά από τέσσερα χρόνια χωρισμού, ο δεύτερος σύζυγος της Μαρί ο Αχμάντ επιστρέφει σπίτι , για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου του, όπως του ζήτησε η σύζυγός του. Κατά τη διαμονή του, ανακαλύπτει τη νέα σχέση της Μαρί, με έναν τύπο τον Σαμίρ, που την έχει καταστήσει έγκυο, αλλά αυτή το κρύβει από τις κόρες της εκ του πρώτου συζύγου, που λείπει στις Βρυξέλλες. Μαζί της ταυτόχρονα, μένει και ο γιος του Σαμίρ.

Όλα αυτά για μια πολυάριθμη και πολύπλοκα μπερδεμένη οικογενειακή σύνθεση που συστεγάζεται σε ένα μεσοαστικό σπίτι. Αναπόφευκτα οι περιπεπλεγμένες καταστάσεις, οι εντάσεις και οι εκνευρισμοί αποτελούν το άξονα ενός γοργού στη αφήγηση σεναρίου που αποδεικνύεται σαφές παρ’ όλη τη πολυπλοκότητά του. Εξαιρετικές ερμηνείες (η Μπερενίζ Μπεζό πήρε βραβείο ερμηνείας στις Κάνες) σφικτή σκηνοθετική δράση χωρίς κενά που σκιαγραφεί εξονυχιστικά τους πολυάριθμούς χαρακτήρες αυτής της έξυπνης, τελικά, ταινίας.

Luton

Του Μιχάλη Κωνσταντάτου Διάρκεια: 100’. Με τους Νικόλα Βλαχάκη, Ελευθερία Κόμη, Χρήστο Σαπουντζή, Γιώτα Αργυροπούλου, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου

Το Luton (ο τίτλος αναφέρεται σε αεροδρόμιο της Μ. Βρετανίας) παρουσιάζεται ως η ιστορία τριών ανθρώπων, Ο Τζίμης είναι ένας 17χρονος, ευκατάστατος μαθητής λυκείου. Η 30χρονη Μαίρη, είναι μια ασκούμενη δικηγόρος. Ο Μάκης, ένας 50αρης οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης ενός ψιλικατζίδικου. Αυτοί οι τρεις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους βιώνουν τη καθημερινότητά τους στο πλαίσιο μιας συμβατικής ζωής που τους καταπιέζει, ψάχνοντας το δικό τους τρόπο διαφυγής, αποσυμπίεσης, εκτόνωσης. Υποτυπώδες σενάριο, αργός ρυθμός, άνευρες ερμηνείες που παρά το αιφνιδιαστικό τέλος παραδίδουν ένα κινηματογραφικά μετριότατο αποτέλεσμα.

Εγώ, ο Απαισιότατος 2 (Despicable Me 2)

Των Πιερ Κοφέν, Κρις Ρενό. Διάρκεια: 98′

Καθώς ο Γκρου ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Η ταινία κινούμενων σχεδίων είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου σε 3D ενώ στη ελληνική μεταγλώττισή της ο αμίμητος Γιάννης Ζουγανέλης δίνει το δικό του στίγμα στο χαρακτήρα του Γκρου, ενώ ο μοναδικός Σάκης Μπουλάς χαρίζει τη φωνή του στον αντίπαλο του τον Ελ Μάτσο.

Ο τελευταίος εξορκισμός 2 (The Last Exorcism Part II)

Του Εντ Γκας Ντόνελι. Διάρκεια: 88′. Με τους Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, Άσλεϊ Μπελ, Άντριου Σένσενιγκ, Τζουντ Λόρμαντ, Τζούλια Γκάρνερ

Αν και η ηρωίδα, η τελευταία επιζούσα της οικογένειάς της, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, δεν μπορεί να αγνοήσει τους τρομερούς εφιάλτες ή να αρνηθεί το γεγονός ότι ακούει φωνές και ότι βλέπει και αισθάνεται πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορεί. Ξέρει ότι κάτι πάει εντελώς λάθος και μια σκοτεινή δύναμη την κυριεύει, χωρίς να μπορεί να την ελέγξει. Θλιβερό, στερεότυπο, ξενέρωτο κατασκεύασμα που αναμασά τα πιο αδύναμα στοιχεία της αρχικής ταινίας. Από μόνη της η ταινία αποτελεί εξορκισμό στο πλήρες χάσιμο χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα