Πάτησε Ελλάδα ο Ολάντ

Τον Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κάτω από έντονη βροχόπτωση ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Γαλλίας, ενώ οι δύο ηγέτες στάθηκαν χωρίς ομπρέλα στην ανάκρουσή τους. Στη συνέχεια, ο κ. Ολάντ χαιρέτισε έναν έναν τους υπουργούς οι οποίοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και θα συμμετάσχουν

στη διμερή συνάντηση. Αμέσως μετά οι κύριοι Ολάντ και Σαμαράς μπήκαν βιαστικά στην πρωθυπουργική BMW και αφού τα είπαν για περίπου δυο λεπτά, ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Με μικρό άγημα υποδέχτηκε το Μέγαρο Μαξίμου τους δύο άνδρες. Ακολούθησε επίσημη συνάντηση. Από την ελληνική πλευρά μετέχουν οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών

Στις 13:12 ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Γαλλίας και ξεκίνησαν οι δηλώσεις των δυο ηγετών.

Αντώνης Σαμαράς: «Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε αναπτυξιακή πολιτική. Η Γαλλία θα μας βοηθήσει στο κτηματολόγιο, αλλά και σε θέματα Υγείας. Με εντολή του Γάλλου προέδρου θα έρθει στην Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών για να συζητηθεί το θέμα της μετανάστευσης. Θα συζητηθεί η συμμετοχή του γαλλικού ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο ταμείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στηρίζουμε την πολιτική της Γαλλίας στο Μαλί. Θα ξεκινήσουμε συζήτηση για την ενεργειακή πολιτική. Η Γαλλία μας στήριξε ώστε να μπούμε στην Ευρώπη, για να μείνουμε στην Ευρώπη και μας στηρίζει για να βγούμε από την κρίση. Με τη Γαλλία μας δένουν κοινά συμφέροντα. Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ φανερώνει ότι η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα».

Φρανσουά Ολάντ: Ήρθα για να δείξω τη στήριξη στην Ελλάδα και στις προσπάθειες που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες. Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της Γαλλίας, στις ευτυχισμένες, όπως και στις δυστυχισμένες μας στιγμές. Και όταν ακούω τους Έλληνες πολιτικούς να μιλούν γαλλικά, πείθομαι. Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει τις θυσίες της Ελλάδας. Έπρεπε να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία και τη δώσαμε προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα. Ήρθα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ

Στις 12:00 συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά θα οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολουθεί γεύμα εργασίας, στις 14:00, στο οποίο έχουν προσκληθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Στις 15:00 ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 15:35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Γαλλική Πρεσβεία.

Στις 16.00, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο κ. Ολάντ θα αναχωρήσει από την Αθήνα γύρω στις 19:00 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα