ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Από τα 22 συνολικά άτομα που προσήχθησαν, πέντε εντέλει συνελήφθησαν, στα επεισόδια που έγιναν χθες βράδυ, έπειτα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πάτρας, αλλά και ατόμων της Χρυσής Αυγής έξω από την είσοδο του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής».

Η αστυνομία αναφέρει ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν γύρω στα 350 άτομα, κυρίως μέλη της Χρυσής Αυγής. Η πλειονότητα από αυτά

τα άτομα επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν προληπτικά στο παλιό εργοστάσιο της «Πειραϊκής Πατραϊκής», ενώ επιχειρούσαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με σκοπό να μπουν εντός του κτιρίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εκσφενδονίστηκαν κατά των δυνάμεών της πέτρες, κροτίδες, καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, λοστοί και διάφορα άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.

Γύρω στις 21:45 διαδηλωτές επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, χτύπησαν τον έναν και κατάφεραν να του πάρουν τη μηχανή. Μετά ανέβηκαν σε αυτή και έκαναν βόλτες στην Ακτή Δυμαίων. Μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής όπου μέσα βρίσκονται μετανάστες. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Να θυμίσουμε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε για τη δολοφονία 30χρονου που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου από τρεις νεαρούς Αφγανούς εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας, ηλικίας 17 ετών, αλλά και για τη διαμονή μεταναστών στο εργοστάσιο.


Keywords
Τυχαία Θέματα