Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα Ταμεία

Την ίδια στιγμή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και δη, του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν σήμερα συνέντευξη τύπου στην οποία επεσήμαναν την ανάγκη διατήρησης της καθολικότητας της επικουρικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι διοχετευμένες ειδήσεις του τελευταίου διαστήματος για το ΕΤΕΑ, ενός φορέα με 2.096.675 ασφαλισμένους με 1.030.270 συνταξιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με αναλογία 2:1 και σήμερα με 422 υπαλλήλους, όπου

ένας υπάλληλος αντιστοιχεί σε 7.410 συνταξιούχους, κάθε άλλο παρά αθώες είναι.

Οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν ότι με το Νόμο 4052/2013 τίθεται στόχος η κατάργηση της Επικουρικής Ασφάλισης μέσα από τη διάλυση των Επικουρικών Ταμείων (βάση των τεχνικών παραμέτρων και μαθηματικών τύπων για τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης) και αποκάλυψαν ότι στο ΕΤΕΑ που δεν επιχορηγείται απ ό τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν επιβληθεί μειώσεις περίπου 40%.

Το έλλειμμα δε, του ταμείου, που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο, μέσα από τις συγχωνεύσεις όλων των επικουρικών σε ένα, θα αγγίξει στο τέλος του έτους, τα 302 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, παρά τις περικοπές που σχεδιάζονται, θα συνεχίσει να παράγει ελλείμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα