«Πέρασε» το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 260 βουλευτές ενώ ένας ψήφισε παρών.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο ανεξάρτητος Ανδρέας Λοβέρδος ενώ κατά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πάντως από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή καταψήφισε το άρθρο 12 για τον μεσολαβητή, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης απουσίαζε από την ψηφοφορία. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα κατά τη συζήτηση επικράτησαν για μία ακόμη φορά υψηλοί τόνοι.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση πρακτικές που γυρνάνε τη χώρα πίσω.Άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ καθίστανται μάρτυρες εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων δεν αντιδρούν.
Να συμβάλλουν ακόμη κι αν καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, κάλεσε τα κόμματα ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης σας στο σύστημα των ιδιωτικών πειρατικών ΜΜΕ» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.«Την κλείσατε για να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια» είπε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, από τις ρήτρες συμβολαίων και τις πάσης φύσεως αποζημιώσεις, περιλαμβανομένων και αυτών που θα πρέπει να καταβληθούν στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία.

Υπέρ του νομοσχεδίου το οποίο όπως είπε κινείται στα πλαίσια της αξιοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της διαφάνειας, τάχθηκε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος χαρακτηρίζοντας ωστόσο καταδρομικού χαρακτήρα ενέργεια την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του δεν θα την κυρώσει.

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς μίλησε για «σκοτεινό νομοσχέδιο που μπερδεύει σκοπίμως σχέσεις και αρμοδιότητες» αλλά και για κατασυκοφάντηση και ύβρεων κατά των εργαζομένων, ενώ αμφισβήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για αντικειμενική ενημέρωση. «Έρχεται ένα νομοσχέδιο με ασφυκτικό κυβερνητικό εναγκαλισμό της Δημόσιας Τηλεόρασης, που θα την οδηγήσει στο πνιγμό της», τόνισε ο κ. Δημαράς

«Αδειανό πουκάμισο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ υπηρετεί τους ιδεολογικούς σκοπούς του συστήματος.

«Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχείρησε σε να εμφανιστεί βασιλικότερη του βασιλέως για σειρά προβλημάτων που έχει η ίδια ευθύνη και τα οποία όχι μόνο δεν θα λύσει αλλά θα τα επιδεινώσει», τόνισε ο κ Γκιόκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα