ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ Ν’ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μαραθώνια σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του είχε όλο το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια να καθοριστεί η στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

Καθοριστική για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται η θέση που θα πάρει η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης,

ενώ το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου θα εξακολουθεί να πιέζει στην κατεύθυνση συγκεκριμένων δεσμεύσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπονομευθεί εξ αρχής η όποια προσπάθεια διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους μας.

Πρώτη επιλογή του κ.Βενιζέλου είναι η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην όποια κυβέρνηση συγκροτηθεί, με τις διαφωνίες τουλάχιστον των κ.κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδου να έχουν ήδη καταγραφεί από τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα πάντως, ο κ.Βενιζέλος φέρεται πιο «ανοιχτός» σε συζήτηση για το θέμα, συνδέοντάς το κυρίως με τη στάση του Φώτη Κουβέλη με τον οποίο και είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία (ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ τους) και διαμηνύοντας πως δεν θα είναι το πρόβλημα αν η κυβέρνηση θα είναι πολιτική ή τεχνοκρατική.

Ο ίδιος πάντως, θα επέλεγε το δεύτερο, προτείνοντας μεταξύ άλλων πρόσωπα όπως οι απερχόμενοι υπηρεσιακοί υπουργοί κ.κ.Ναπολέων Μαραβέγιας, Γιώργος Ζαννιάς, Γιάννης Στουρνάρας και Λευτέρης Οικονόμου. Αν πάντως οδηγηθεί στη συγκρότηση πολιτικής κυβέρνησης δεν αποκλείεται να προτείνει πρόσωπα της «νέας γενιάς» από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης ή ο Γιάννης Μανιάτης και όχι «φθαρμένα πρόσωπα» του παρελθόντος…

Ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει με την χώρα και τους πολίτες». Όσον αφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, παρότι ο ίδιος δήλωσε πως δεν τον θεωρεί το πιο αξιόπιστο πρόσωπο, σέβεται την επιλογή του από το 30% των πολιτών. Στο ΠΑΣΟΚ, το όνομα του πρωθυπουργού παραμένει ανοιχτό και εν πολλοίς το κόμμα «ετεροπροσδιορίζεται» ως προς την στάση του στο θέμα από αυτή του Φώτη Κουβέλη. Παρότι φέρεται να μην έχει πρόβλημα με τυχόν πρωθυπουργοποίηση του κ.Σαμαρά, εφόσον επιμείνει σε πρόσωπο κοινής αποδοχής ο κ.Κουβέλης, θα συμφωνήσει συμβάλλοντας στην αναζήτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα