Πεταλωτής περί ΣΥΡΙΖΑ και …βιασμών

Αφορμή, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου περί …προώθησης της κουλτούρας του βιασμού από συγκεκριμένο κανάλι και σίριαλ, με την ουσία της οποίας πάντως συμφωνεί.

«Επειδή προωθείται η κουλτούρα του βιασμού», γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο κ.Πεταλωτής. Και συνεχίζει : «Όντως απαράδεκτο, αλλά τα δύο μέτρα και σταθμά, σε έξαρση και πάλι», για να αποσαφηνίσει αμέσως τι εννοεί. «Η κ.Κωνσταντοπούλου, ούσα βουλευτής κι όχι απλώς δικηγόρος, εξακολουθεί να είναι συνήγορος σε υπόθεση τεσσάρων βιασμών και μάλιστα όπως καταγγέλλεται ακολουθώντας παρελκυστικές τακτικές, με αποτέλεσμα οι αλλοδαπές παθούσες να ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο και η δικαιοσύνη της χώρας μας να ευτελίζεται για άλλη μια φορά διεθνώς. Εκτός αν δεν είναι έτσι, και αδίκως την καταγγέλλουν, οπότε πρέπει να δώσει και τις ανάλογες δημόσιες εξηγήσεις».

Ως νομικός πάντως, ο πρώην υπουργός, σημειώνει την άποψή του ότι ως δικηγόρος αυτονόητα μπορεί κανείς να αναλαμβάνει οποιαδήποτε υπόθεση, κάτι που όμως δεν μπορεί να συμβαίνει από εν ενεργεία βουλευτή εφόσον πρόκειται για υποθέσεις με βαρύνουσα ηθική απαξία για την ανθρώπινη προσωπικότητα, όπως λέει. Όσο για το ότι ο καθένας δικαιούται υπεράσπιση, και εδώ συμφωνεί, πλην όμως αντιπαραβάλει την ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων ικανότατων δικηγόρων στην χώρα. «Τελευταίο ερώτημά μου : αν η υπόθεση αφορούσε έμπορο ναρκωτικών και πάλι θα γινόταν από την ʽπροοδευτική αριστεράʼ ανεκτή η υπεράσπισή του από κάποιον βουλευτή της στα πλαίσια του ʽνομικού μας πολιτισμούʼ, ασχέτως της τυπικής δυνατότητάς του;», καταλήγει. Και αναμένει απαντήσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα