Πέθανε ο Γερμανός μαέστρος Βόλφγκανγκ Σαβάλις

Έφυγε ο διεθνούς φήμης πιανίστας και μαέστρος Βόλφγκανγκ Σαβάλις στα 89 του έτη και αύριο η Λυρική Μονάχου με μια μεγάλη συναυλία θα αποτίσει ύστατο φόρο τιμής προς τον Σαβάλις. Επίσης, ο διεθνούς φήμης μαέστρος Ζούμπιν Μέτα θα διευθύνει το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι, τιμώντας και τα 200χρονα από την απώλεια του ιταλού μουσουργού.

Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1923 και το 1953, ο Βόλφγκανγκ Σαβάλις συμπράττει πρώτη φορά με την Φιλαρμονική Βερολίνου και διευθύνει Βάγκνερ στο φεστιβάλ Μπάιρόιτ έως και το 1962. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λυρικής Μονάχου παρέδωσε,

μετά 20ετή λαμπρή θητεία, το έτος 1992. Μετανάστευσε αμέσως μετά στις ΗΠΑ και ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Ορχήστρας της Φιλαδέλφειας», η οποία συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον φημισμένες αμερικανικές. Στη λαμπρή καλλιτεχνική του διαδρομή ο Σαβάλις διηύθυνε την Σκάλα του Μιλάνο, την Φιλαρμονική του Λονδίνου την Ορχήστρα Παρισίων και την Συμφωνική Βιέννης. Εξίσου σημαντική ήταν και η συνεργασία με την Φιλαρμονική του Ισραήλ στο μεσουράνημα της καλλιτεχνικής του διαδρομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα