Πιέζει Αναστασιάδη και ΕΚΤ για αλλαγές το ΔΗΚΟ

To Εκτελεστικό Γραφείο του κυπριακού κόμματος συνεδρίασε το μεσημέρι και έκρινε ότι μέχρις στιγμής δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την έγκριση του κυπριακού μνημονίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ «θεωρεί το αποτέλεσμα του Eurogroup καταστροφικό για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία». Όπως γνωστοποιήθηκε, έχει διαβιβάσει στον Πρόεδρο της

Δημοκρατίας συγκεκριμένες εισηγήσεις και έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Μας θεωρούν ότι είμαστε πειραματόζωα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.Η ΕΚΤ και οι οποιοιδήποτε άλλοι κάνουν τη δουλειά τους, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο καλύτερα νοιώθουμε και νομίζουμε, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει στην αυριανή ψηφοφορία, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας: ίμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οφείλουμε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θεωρούμε ότι είναι ουσιαστικά, σημαντικά και ζωτικά για την προστασία και των συμφερόντων αυτού του τόπου».

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει την αξιολόγηση όλων των δεδομένων, αύριο, προκειμένου να διαμορφώσει τη τελική θέση του Κόμματος ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Βουλής.

Λιλλήκας: Απορρίψτε τη συμφωνία

Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Γιώργος Λιλλήκας, απηύθυνε έκκληση στη Βουλή «να απορρίψει τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί σε λεηλασία του εθνικού μας πλούτου και οικονομική καταστροφή, αφού ακυρώνει την Κύπρο ως κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

ΣΕ ανακοίνωσή του κάνει λόγο για απαράδεκτους και καταδικαστέους εκβιασμούς, που αποδείχτηκε ο Νικ. Αναστασιάδης. «Δεν αποτελούν επίδειξη κοινοτικής αλληλεγγύης αλλά περισσότερο θυμίζουν αποικιακές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

«Καλώ τους βουλευτές να θέσουν το εθνικό συμφέρον πάνω από την τυφλή κομματική πειθαρχία. Μόνη διέξοδος, αν οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εθνικές προκλήσεις, είναι η προσφυγή στον κυρίαρχο λαό με δημοψήφισμα», υπογράμμισε.

Αποδέσμευση από την «θανατηφόρο διαδικασία» ζητούν οι Οικολόγοι

Αναζητείται ηγεσία που θα αντισταθεί στη «θανατηφόρα διαδικασία» που υποβάλλεται η Κύπρος, δήλωσε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Αναγνώρισε στον πρόεδρο Αναστασιάδη «διάθεση συζήτησης», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιδείξει και μια αποφασιστικότητα ως ηγέτης. Σχολίασε το χθεσινό διάγγελμα Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι «τις τελευταίες μέρες ο κ. Αναστασιάδης ενεργεί ως ιμάντας μεταφοράς των εκβιασμών των “φίλων” του, συνεχίζοντας το ρόλο του υπ’ αριθμόν ένα “Υες Man” του κυπριακού πολιτικού συστήματος».

Άφησαν… μαλλί έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες έξω από την κυπριακή Βουλή. Αποδοκίμασαν την πολιτική ηγεσία, φώναξαν συνθήματα υπέρ δημοψηφισματος και άφησαν… προβιές και μαλλί από κουρεμένα αρνιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα