Πιέζει για σταθερή κυβέρνηση ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο

16:12 3/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Πάντως, ο προέδρου της δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο τονίζει ότι επιθυμεί «πραγματική πλειοψηφία στην γερουσία, όπως προβλέπει το σύνταγμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Προς το παρόν ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο τηρεί στάση αναμονής εξαντλώντας το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του και σε δυο εβδομάδες να αναγκάσει τους πολιτικούς αρχηγούς να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις, όπως ορίζει το σύνταγμα. Σε κάθε περίπτωση, στοίχημα

για τον ίδιο αποτελεί το να μην δώσει η Ιταλία την εικόνα πολιτικής αστάθειας στους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της, κάτι που κρίνεται πολλαπλώς επικίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος συναντάται σήμερα και αύριο με εκλεγμένους βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματός του, θέτει ξεκάθαρα ζήτημα παραμονής της χώρας στο ευρώ έχοντας ανακοινώσει την πρόθεσή του να οργανώσει δημοψήφισμα μέσω Διαδικτύου για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας του από το ευρώ.

Ο κεντροαριστερός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι τονίζει την αναγκαιότητας για σε ένα λειτουργικό, «μάχιμο κυβερνητικό σχήμα εκτάκτου ανάγκης», ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτείνει την συγκρότηση κυβέρνησης με ορίζοντα δυο ετών, που θα ασχοληθεί με τα φλέγοντα θέματα της χώρας και με σειρά μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, ο ηγέτης της κεντροδεξιάς, επικεντρώνεται από την δική του πλευρά στην προετοιμασία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των υποστηρικτών του εναντίον της δράσης των δικαστικών στις 23 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα