ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΑΜΑ

Διπλή έκκληση για προστασία των θέσεων εργασίας και διατήρηση των αποταμιεύσεών τους στη χώρα απηύθυνε στους Έλληνες επιχειρηματίες, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής, το απόγευμα.

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην οργή που υπάρχει στο εσωτερικό της, τους

δείκτες ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αυξανόμενη δυσπιστία στο εξωτερικό, ο κ.Πικραμμένος επιχείρησε να δώσει και την θετική πλευρά της οικονομίας, ως προς τα ‘βήματα προόδου’ που έχουν γίνει. Μίλησε λοιπόν για μείωση του πρωτογενούς δημόσιου ελλείμματος από 24 σε πέντε δισ. ευρώ το 2011, για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και για υπαρκτές αναπτυξιακές προοπτικές για την ελληνική οικονομία.

«Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια ήρθαμε αντιμέτωποι με απότομες ανατροπές. Ο παραμορφωτικός καθρέφτης που για χρόνια κοιταζόμασταν έσπασε σε κομμάτια», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για μία κρίση που δεν είναι μόνο δημοσιονομική, αλλά πολιτική, κοινωνική και θεσμική δοκιμασία.Ζήτησε λοιπόν αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και συνέπεια στο ευρωπαϊκό όραμα.

Έδωσε δε τον δικό του ορισμό για την ανάπτυξη, σημειώνοντας πως για αυτή χρειάζεται αλλαγή του μοντέλου της οικονομίας που παράγει το ΑΕΠ της χώρας, διαρθρωτικές αλλαγές και άλλες στις πολιτικές υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων, αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων κτλ, τονίζοντας την ανάγκη να «θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε και να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας έφτασαν μέχρι εδώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα