ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ

18:35 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Έκκληση στους Έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα τους, απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Πάνος Πικραμμένος, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια 2012».

«Έχετε ‘βάλει πλάτη’ πολλές φορές στα δύσκολα. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, από ρευστότητα. Και εσείς οι άνθρωποι της ναυτιλίας μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά στον τομέα αυτό», σημείωσε

Έκανε

λόγο για έλλειμμα πλαισίου πολιτικής που θα δημιουργήσει συνθήκες ικανές να συγκρατήσουν μεγαλύτερο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος στην Ελλάδα και ανέφερε ότι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο.

«Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι διπλός: αφενός να εστιάσουμε σε πιθανά εμπόδια στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στην κίνηση κεφαλαίων. Αφετέρου να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις με σκοπό να επιτευχθούν περαιτέρω μειώσεις κόστους στην επιχειρηματική δραστηριοποίηση και αντίστοιχη αύξηση της ανταγωνιστικότητας, όχι μόνο στον τομέα των μεταφορών, αλλά και στους τομείς των επικοινωνιών και συνολικότερα της εμπορικής δραστηριότητας», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα