Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Γερουσία

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ είχε δηλώσει ότι η Γερουσία βρίσκεται πολύ κοντά σε μια αρχική συμφωνία, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά πολλές τις 48 ώρες, που έδωσε διορία ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο λόγος που καθυστερεί η έγκριση του σχεδίου δράσης για την αποφυγή της χρεοκοπίας είναι γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην αύξηση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων. Ωστόσο, για την αποφυγή της χρεοκοπίας και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα προτείνει αύξηση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων και

μετριασμένες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει να πέσει στο βάραθρο αν μπορεί να το αποφύγει», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ. (σ.σ. η επικοινωνιακή λέξη «βάραθρο», μπορεί να αντικατασταθεί από την λέξη «εκτίναξη των δημοσιονομικών δαπανών»). Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτή η συμφωνία δεν θα επηρεάσει την κατάσταση του χρέους, θα είναι μία πολιτική νίκη του προέδρου…».

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι «οι αγορές θα επηρεαστούν αρνητικά αν οι αμερικανοί βουλευτές δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν μέχρι την Τρίτη στο σχέδιο νόμου για την συγκράτηση των δημόσιων δαπανών». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο με ηγέτες του Κογκρέσου για το θέμα αυτό και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, αλλά στη συνέντευξή του επισήμανε ότι έκτοτε δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα