ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Ελπίδες για την αποκλιμάκωση της κρίσης που έχουν προκαλέσει οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών έφερε το αποτέλεσμα της σύσκεψης για το ζήτημα στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, εξασφαλίστηκε ποσό για την εξόφληση του υπολοίπου για τον Απρίλιο, που ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη και να ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου. Ο Αν. Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι και τα χρέη του 2011 θα τακτοποιηθούν στο προσεχές διάστημα, «σύμφωνα με το νόμο», αρνούμενος όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Παρακάλεσε, τέλος, τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, σημείωσε πως αν και η εξέλιξη είναι ικανοποιητική, παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την υλοποίησή της.

Σε ότι αφορά στα χρέη του 2011, η αποπληρωμή τους θα εξαρτηθεί από το αν θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους, με δεδομένο ότι οι οφειλές προς όλους τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ.  Στην περίπτωση που δεν έλθουν χρήματα, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο του συμψηφισμού, το οποίο όμως απαιτεί νομοθετική ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα