Πολιτική ένταση με φόντο την αποπομπή Σταυρίδη

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Παπαδημούλη για τον αποχωρήσαντα πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε καυστική ανακοίνωση. «To ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ευθέως τη

διάθεσή του να βάλλει ψηλά στην πολιτική ατζέντα το θέμα της απομάκρυνσης Σταυρίδη.

Η ανακοίνωση συνεχίζει σε υψηλούς τόνους καταγγέλλοντας πως υπάρχει βρόμικη σχέση μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ επισημαίνει πως οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του.

Υπενθυμίζει ακόμα την αδιαφάνεια που χαρακτήριζαν τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, τις οποίες πολλάκις είχε καταγγείλει, μιας και η κυβέρνηση δεν έφερνε στη βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ανακοίνωση εμπεριέχει ακόμη και απειλές, υπογραμμίζοντας πως «όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη», καταλήγοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Κεδίκογλου: «Δρούμε με βάση το δημόσιο συμφέρον»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δρα πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας, ενώ επιτέθηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντάς την πως απειλεί τους επενδυτές και επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα στην χώρα. Καταλήγει λέγοντας πως «Η Ελλάδα θα αλλάξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα