ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΜΠΑΡΟΖΟ

Οι πιο πλούσιες χώρες της ΕΕ πρέπει να διατηρήσουν τη χρηματοδότηση της πολιτικής συνοχής των 27, για να βοηθηθούν οι πιο φτωχές χώρες, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

“Χρειαζόμαστε μια πολιτική συμφωνία — οι πιο πλούσιες χώρες πρέπει να εγκρίνουν μια φιλόδοξη πολιτική υποστήριξης των λιγότερο πλούσιων περιοχών στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη συμβολή στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Μπαρόζο στη Μπρατισλάβα, υπογραμμίζοντας ότι ο πόροι συνοχής μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση.

“Η συνοχή είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τον περιορισμό των ανισοτήτων στην Ευρώπη. Πολλά προβλήματα με τα οποία βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι προέρχονται από αυτές τις ανισότητες”, κατέληξε ο κ. Μπαρόζο

Επτά χώρες της ΕΕ -η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Αυστρία– αρνήθηκαν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει κατά 6,8% τις δαπάνες του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού του 2013, σε 138 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Φινλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία ζητούν μια μείωση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού του 2013, εκ των οποίων 3,5 δισεκατομμύρια από το μέρος του προϋπολογισμού που αφορά την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τον ανταγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα