Πόρισμα-χάδι για τη «γκάφα» στον Κορυδαλλό

Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά : Αυτό φαίνεται πως είναι το συμπέρασμα  που προκύπτει μετά από πολλαπλούς ελέγχους  για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε ο 20χρονος κατηγορούμενος για το μακελειό στην περιοχή του Ρέντη, ύστερα από την αθωωτική απόφαση για τη ληστεία και ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για  το διπλό φονικό με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα  που συνέταξε η εισαγγελέας  των φυλακών και παραδόθιηκε στο Υπουργείο Δικασιοσύνης απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθύνη- πειθαρχική ή ποινική- την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού. Διαπιστώνει

μόνο   αμέλεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, από την προσοχή των οποίων εκ παραδρομής διέλαθε  ότι το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας, για το οποίο αθωώθηκε, αλλά και για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα για την ίδια υπόθεση διενεργήθηκε και άτυπη έρευνα  από την Εισαγγελία Εφετών  Αθηνών ,αλλά ούτε και από αυτή  διαπιστώθηκαν ευθύνες για  δικαστικό υπάλληλο, ή εισαγγελικό λειτουργό για τις συνθήκες της αποφυλάκισης.

Παρόλα  αυτά όμως,  προκύπτουν  συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την καθυστέρηση σον προσδιορισμό της κύριας δίκης για τη διπλη δολοφονία,αλλά κυτρίως πώς είναι δυνατόν να διενεργούνται δύο έρευνες  και να μην έχει ενημερωθεί το υπουργείο για το μείζον θέμα που είχε ανακύψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα