Πως μπορούν να πάρουν έξτρα χρήματα οι δημοσιογράφοι

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΣΔΕΛ, παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2013 η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και συμβάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής δικαιωμάτων στον Τύπο (σ.σ. πρόσθετη αμοιβή για δημοσιογράφους).

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών υπάρχουν στο site του ΟΣΔΕΛ www.osdel.gr , http://tinyurl.com/obkbhwh. Επίσης, για την παροχή κάθε χρήσιμης πληροφορίας, οι ενδιαφερόμενοι

μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΣΔΕΛ είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 2103849100 (καθημερινά 09.00-17.00 και Παρασκευή 09.00-16.00) είτε με email: [email protected] και [email protected].

Ενδεικτικά για τη διαδικασία:

- Οι δημοσιογράφοι υποβάλλουν δήλωση ανά έτος, για όλα τα έντυπα στα οποία έγραψαν από το 2007 και έως και το έτος 2012.

- Στη δήλωση υποβάλλονται μόνο δημοσιεύματα, τα οποία είναι υπογεγραμμένα και περιέχουν πάνω από 150 λέξεις.

- Η αμοιβή βασίζεται σε κριτήρια που αφορούν στον ετήσιο συνολικό αριθμό λέξεων για κάθε έντυπο και στις μέσες ετήσιες πωλήσεις αυτών των εντύπων ανά έκδοση.

- Κάθε δημοσιογράφος για κάθε έντυπο έχει συντελεστή, ο οποίος αποτελεί το γινόμενο των βαθμών που του αντιστοιχούν σύμφωνα με συγκεκριμένες κλίμακες λέξεων και μέσων ετήσιων πωλήσεων.

- Ο ίδιος δημοσιογράφος για περισσότερα έντυπα θα λαμβάνει συντελεστή το άθροισμα των συντελεστών που προκύπτει από κάθε έντυπο.

- Αναδημοσίευση: Για τους δημοσιογράφους, δημοσίευμα (το ίδιο) που δημοσιεύεται σε πολλά έντυπα υπολογίζεται μία φορά, με βάση τη μεγαλύτερη κυκλοφορία ανάμεσα στα εν λόγω έντυπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα