«Πως το άλλοτε κραταιό κόμμα ξέπεσε…»

13:57 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο άρθρο υπάρχουν δηλώσεις πολιτικών αλλά και οπαδών, όπως μιας φοιτήτριας που λέει ότι «η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα βρώμικη, όμως θα προσπαθήσουμε να το ξαναζωντανέψουμε», αλλά και την πεποίθηση πως κάποιοι προσπαθούν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα λάθη των τελευταίων 40 ετών. Στο κείμενο υπάρχει αναφορά στον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη

να δηλώνει: «Ήταν μια ιδιοφυΐα. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος … αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Έχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».

Ο Παύλος Τσίμας αναφέρει ότι «δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται». Ο αρθρογράφος περιγράφει πως το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και επάνδρωσε τις κρατικές εταιρείες ακόμη και τα πανεπιστήμια με μέλη ή διορισμένους του κόμματος.

Ο ανταποκριτής του BBC επισκέφθηκε και το Καλέντζι στην Αχαΐα. «Οι Παπανδρέου είναι μια μεγάλη πολιτική οικογένεια. Αλλά ίσως η δημοκρατία δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με δυναστείες», αναφέρει θαμώνας καφενείου στο χωριό.

Το άρθρο καταλήγει: «Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί. Και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα