Πόσα χρωστάει για ρεύμα η Ν.Δ.

Η κ. Μακρή είχε ζητήσει να ενημερωθεί ποιο είναι το ύψος των οφειλών της ΝΔ προς τη ΔΕΗ, ποια περίοδο αφορούν οι οφειλές αυτές και σε ποιες διατάξεις και αποφάσεις στηρίζονται οι τυχόν ρυθμίσεις οφειλών.

Είναι ενδιαφέρον πως ανάμεσα στα ερωτήματα που είχε θέσει η κ. Μακρή ήταν και αν αληθεύουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν εκδοθεί τέσσερις εντολές απενεργοποίησης του μετρητή ρεύματος του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και για ποιον λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των οφειλών του

κόμματος προς τη ΔΕΗ είναι λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ και δημιουργήθηκε σε δύο φάσεις. Ένα χρέος, περί τις 280 χιλιάδες ευρώ, που προήλθε με την εγκατάσταση στα γραφεία της Συγγρού από τον κατασκευαστή και ένα ακόμη περί τις 220 χιλιάδες που προέκυψε την περίοδο των εκλογών του 2012.

Σύμφωνα με επιτελείς του κόμματος, το σύνολο των οφειλών αυτών είναι ρυθμισμένο και η ρύθμιση τηρείται. Μέσα στο 2013, λένε οι ίδιες πηγές, καταβλήθηκαν στη ΔΕΗ περισσότερες από 300.000 ευρώ, προφανώς περιλαμβάνονται και οι τρέχοντες λογαριασμοί. Πριν από 15 ημέρες έγινε η τελευταία καταβολή, ύψους 100.000 ευρώ.

Είναι ωστόσο σαφές, όπως πληροφορείται το Matrix24.gr, ότι σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι επιτελείς της ΝΔ, τα οικονομικά του κόμματος είναι σε άθλια κατάσταση, οπότε είναι προφανές ότι θα υπήρξαν περιπτώσεις που είτε η ρύθμιση είτε ο τρέχων λογαριασμός δεν εξοφλήθηκαν εγκαίρως με αποτέλεσμα να απειληθεί με διακοπή ρεύματος το κτίριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα