Πότε έρχονται χρήμα και επενδύσεις!

Άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία: Αν δεν πέσει στην αγορά «φρέσκο χρήμα» τα πράγματα θα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο. Κοινοτικά κονδύλια και τουρισμός είναι οι πηγές που εκτιμούν – όσοι ξέρουν- πως θα κρατήσουν τα… προσχήματα στην δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία την επόμενη χρονιά. Αρκούν όμως;

Το να γίνει ένα «θαύμα» να «ανοίξουν οι ουρανοί» και να αρχίσει να βρέχει «φρέσκο χρήμα» και μαζί με αυτό νέες θέσεις εργασίας που τόσο το έχει ανάγκη η χώρα… σχεδόν αποκλείεται!

Όλα τα λεφτά τα «ποντάρουν» πια –όσοι ξέρουν- σε ένα πιθανό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Με τον

όποιο τρόπο… Αν, δε, αυτό έρθει με εντυπωσιακή κίνηση διαγραφής… ακόμη καλύτερα.

Μόνον που εάν θεωρηθεί πως αυτό είναι το «σήμα» που περιμένουν τα ξένα κεφάλαια για να «ξεχυθούν» στην χώρα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε καμπόσο.

Η συζήτηση για πιθανό «κούρεμα» θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο οπότε και θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από την Eurostat. Μόνον που τότε οι εξελίξεις θα «τρέχουν»: Τον Μάιο θα γίνουν ευρωεκλογές και μια πιθανή καθίζηση του Κυβερνώντος σχηματισμού ίσως να περιπλέξει τα πράγματα.

Από την μια βαριά ήττα ίσως «ταρακουνήσει» τους ευρωπαίους ώστε να σπρώξουν τα πράγματα πιο γρήγορα όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους.

Από την άλλη όμως θα διαμορφωθεί ένα κλίμα εντός των τειχών που θα «μυρίζει μπαρούτι»: Με τον «αέρα» μια πιθανής μεγάλης νίκης η αξιωματική αντιπολίτευση θα αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά για ανατροπή του σκηνικού. Και ίσως στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς να προκύψουν εξελίξεις που οι δανειστές –αλλά και υποψήφιοι επενδυτές- είναι αμφίβολο αν θέλουν.

Το 2014 -και δη το α’ εξάμηνο- θα δείξουν πολλά για το πότε και αν η Ελλάδα θα καταφέρει να προσελκύσει «φρέσκο χρήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα