«Πράσινα» πυρά κατά της Θεοδώρας Τζάκρη

Διότι μπορεί όλοι τώρα να μιλούν για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, πλην όμως δεν πίστευαν ότι αυτό θα διάλεγε να το πάρει η βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, σε μία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και όχι σε κάποιο επώδυνο μέτρο, που θα την καθιστούσε ίσως και πιο αγαπητή στους πολίτες. Εκτιμούν λοιπόν τώρα, πως επέλεξε ένα ʽάνοιγμαʼ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, αποδίδοντάς της πολιτικές βλέψεις …τοπικού ενδιαφέροντος

για το μέλλον.

«Βλέπω όλους τους πρώην υπουργούς, που δεν πρόλαβαν να κλείσουν την πόρτα των Μερσεντές τους οι οδηγοί τους, και έγιναν αντιμνημονιακοί σε ένα βράδυ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας για την κ.Τζάκρη ότι «ψήφισε με πολλή θερμή το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός», ενώ σε ένα κομβικό για τη χώρα σημείο, καθώς βγαίνει από το μνημόνιο, επέλεξε την ʽεύκολη λύσηʼ. «Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου; Τότε δεν ψηφίσαμε μνημόνιο, τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;» διερωτήθηκε, ενώ σχολιάζοντας και τα περί email της τρόικας στην ανακοίνωσή της, συνέχισε : «Τότε που ήταν υφυπουργός δεν έστελνε η τρόικα email;». Επιχειρώντας δε, να εξηγήσει την στάση της, αλλά και άλλων πρώην στελεχών που την υπερασπίστηκαν χθες δημοσίως, είπε πως «κάποιοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», ευχόμενός τους «καλό δρόμο» και σημειώνοντας με νόημα πως «καμία δουλειά δεν είναι ντροπή» .

«Λάθος» χαρακτήρισε την στάση της και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. «Αυτό που έκανε ήταν απλά λάθος. Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή. Δεν είναι τρέντι το ταγιέρ που φόρεσε. Θα παλιώσει πολύ γρήγορα», είπε, σημειώνοντας ότι δεν είχε κάνει γνωστή τη θέση της σε κανέναν. «Αποφάσισε να δώσει λίγο οξυγόνο στον κ. Τσίπρα, αλλά στη θέση που είναι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ηθελημένα ή άθελα, έδωσε οξυγόνο. Έπρεπε να βρει μοντέρνο ταγιέρ και φόρεσε αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα, την άνοιξη, βγαίνει στις αγορές- και είναι το τέλος των Μνημονίων», συνέχισε.

«Ανήκει σε αυτό το καταπληκτικό είδος πολιτικών που όταν είναι υπουργοί υπερθεματίζουν για τα πάντα, τα ψηφίζουν όλα, τα υποστηρίζουν και όταν έχουν αποφασίσει να κάνουν ζημιά στην παράταξη τους, τότε επιλέγουν να πάνε ακόμα και με τον αντίπαλο», σχολίασε για την κ.Τζάκρη ο Δημήτρης Καρύδης, τονίζοντας ότι δεν επέλεξε ένα θέμα να διαφοροποιηθεί σε ένα δύσκολο νομοσχέδιο με άδικα μέτρα, αλλά «την πρόταση δυσπιστίας, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε για να μπορέσει να ξεφύγει από τα αδιέξοδα του, για λόγους κυρίως επικοινωνιακούς, για να δώσει εκεί το δικό της στίγμα».

Σε άλλο μήκος κύματος, δικαιολογώντας τη δική του θέση κυρίως περί ʽυφαρπαγήςʼ της ψήφου εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση, ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε πως «εγώ δεν παριστάνω τον επαναστάτη, ούτε τον ήρωα. Δεν παίρνω την ευθύνη να ρίξω την κυβέρνηση, παρότι θεωρώ ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, διότι πιστεύω ότι δεν έχει διατυπωθεί εναλλακτική πρόταση, κατοχυρωμένη στη συνείδηση της κοινωνίας». Παρέπεμψε πάντως στο μέλλον, και σε τυχόν νέα μέτρα που θα φανούν στον προϋπολογισμό, για μία τέτοια συζήτηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα