Πρεμιέρα στο αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη

Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του Θεοδωράκη οι θεατές πραγματοποιούν ένα ταξίδι στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της νεότερης Ελλάδας: από τη Μικρασιατική καταστροφή και τη δικτατορία του Μεταξά μέχρι τη δικτατορία και τη Μεταπολίτευση.

Περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει η παράσταση «Ποιος τη ζωή μου», που συνδυάζει θέατρο, χορό, μουσική, ποίηση και κινηματογράφο.

Ο Θέμης Μουμουλίδης,

ο σκηνοθέτης που είχε βάλει τον Νοέμβριο την υπογραφή του στο ανέβασμα του «Μαουτχάουζεν», έγραψε το σενάριο κι έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της μουσικοθεατρικής παράστασης. Συμμετέχουν ο Γρηγόρης Βαλτινός στο ρόλο του πατέρα, η Φιλαρέτη Κομνηνού (εναλλάξ με την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου) στο ρόλο της μητέρας, ο Άρης Λεμπεσόπουλος ερμηνεύει τον Μίκη Θεοδωράκη και η Ελισάβετ Μουτάφη τη γυναίκα του.

Συμμετέχουν ακόμη 24 ηθοποιοί-χορευτές και τραγουδιστές, ανάμεσα τους ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα και ο Κώστας Θωμαΐδης.

Τον Ιούνιο θα δοθεί μια παράσταση στη Μακρόνησο, τόπο εξορίας του συνθέτη και στη συνέχεια θα παιχτεί σε πόλεις όπου έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης στη Χίο, την Μυτιλήνη, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τη Σύρο, το Αργοστόλι, τον Πύργο, την Τρίπολη, τα Χανιά ενώ την περίοδο 2013-2014, θα ακολουθήσει μεγάλη διεθνής περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα