«ΠΡΟΔΩΣΑΝ» ΤΟ ΣΜΠΩΚΟ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΗ

Υπόλογος για ξέπλυμα 80 εκατομμυρίων ευρώ εμφανίζεται -κατά το κατηγορητήριο – ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και γενικός γραμματέας στη Διεύθυνση Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις που φυλούσε στο γραφείο του ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος… πρόδωσαν, όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, την σχέση των δύο ανδρών που τώρα προσλαμβάνει αξιόποινο χαρακτήρα , αν και ο ίδιος ο Σμπώκος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα – σύμφωνα

με την κατηγορία – ο Γ. Σμπώκος φέρεται ότι :

α) Από το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010 κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού.

β) Από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι, όπως ήταν αναμενόμενο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.Ο Γ. Σμπώκος απολογείται την επόμενη Παρασκευή το πρωί στον ανακριτή Γ. Μαλλή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μόνο η τέως σύζυγος του Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μοντενάουερ δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της και λόγω προβλημάτων υγείας πήρε προθεσμία για τις 8 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πορίσματα του ειδικού πραγματογνώμονα που έκανε φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία της τέως συζύγου και της κόρης του Ακη Τσοχατζόπουλου. Από την εξέταση των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών τους δεν προκύπτει ότι μπορεί να δικαιολογηθούν τα ακίνητα που απέκτησαν το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα