ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ» Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σαφή μηνύματα ότι δε θα ανεχθεί εκ των έσω υπονόμευση συνεχίζει να στέλνει προς τους κορυφαίους του κόμματός του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Μετά τα όσα είπε στην Πολιτική Γραμματεία της Δευτέρας περί στελεχών που «δεν συναισθάνονται τις ευαισθησίες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας» αλλά και περί «συμπεριφορών που δεν αφήνουν το Κίνημα να σταθεί και να επανασυσταθεί», ο Ευάγγελος Βενιζέλος

επανήλθε χθες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι για όσους εκ του ΠΑΣΟΚ «αλληθωρίζουν» προς την δημιουργία νέου κεντροαριστερού κόμματος, η… πόρτα της Ιπποκράτους είναι ανοιχτή. Ερωτηθείς σχετικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε με νόημα: «Όποιος θέλει να κάνει κόμμα μπορεί να κάνει. Όποιος θέλει να κατέβει στο λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, αν το κάνει. Όποιος έχει πρόβλημα ταυτότητας, αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται. Υπάρχουν τόσοι νέοι που συντάσσονται στην καινούρια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ».

«Μικρομεγαλισμοί»

Ουσιαστικά, όπως παρατηρούν έμπειροι εσωκομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πετά το γάντι σε κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος κ.α., αλλά και σε στελέχη που έχουν ήδη «ανοίξει τα πανιά τους», όπως ο Γιώργος Φλωρίδης ή ο Ηλίας Μόσιαλος, και τούς ζητά εμμέσως πλην σαφώς, να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Αν, δηλαδή θα είναι εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι πριν μερικές μόλις μέρες, η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Λοβέρδος είχαν αρνηθεί την πρόταση του κ. Βενιζέλου να δεχθούν να συμμετάσχουν στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η πρώην υπουργός Παιδείας, με τις διαδοχικές τοποθετήσεις της για την ανάγκη μιας «νέας, ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας», έχει δώσει τροφή σε σενάρια πως έχει βάλει πλώρη για ένα άλλο, νέο κόμμα.

Όπως και να ‘χει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος για το «μεγάλο ξεκαθάρισμα», αφού συνεργάτες του εκτιμούν ότι «δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά με στελέχη που είναι με το ένα πόδι εντός και το ένα πόδι εκτός ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, χθες, μετά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλιμάκωσε την πίεσή του προς τους «κορυφαίους» και στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός στην εισήγησή του, κάνοντας λόγο για στελέχη «που κρύβονται πίσω από ομίλους και τάσεις» και καταλογίζοντας σε ορισμένους -που δεν κατονόμασε- «μικρομεγαλισμούς και αλαζονικές συμπεριφορές». «Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ταλαιπωρείται από στελέχη που έχουν κρίση ταυτότητας και κρύβονται πίσω από ομίλους και τάσεις», φέρεται ειπών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας κάποιους ότι «θέλουν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία του ΠΑΣΟΚ σε άλλους πολιτικούς χώρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα