Προγραμματική συμφωνία προς αποφυγήν ανταρσίας

07:33 7/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε σύσκεψη που είχε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες με υπουργούς, υφυπουργούς και ΓΓ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όχι μόνο προανήγγειλε την υπογραφή της νέας προγραμματικής συμφωνίας, αλλά την παρουσίασε και ως το Εθνικό Σχέδιο για την χώρα.

Και μπορεί η καταληκτική προθεσμία που έδωσε για την ανακοίνωση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας να είναι η ΔΕΘ, πλην όμως αυτή θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί νωρίτερα, δεδομένου

ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, αφού την ίδια μέρα (8 Σεπτεμβρίου) θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο ίδιος πάντως θα έχει επίσημη παρουσία στη ΔΕΘ, πιθανώς και με ομιλία- μία από τις επόμενες μέρες.

Στη χθεσινή σύσκεψη, ζήτησε επιτακτικά από τους μετέχοντες στην κυβέρνηση να ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και με τον πλέον διεξοδικό τρόπο τους βουλευτές του κινήματος, για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Σκοπός της ʽνουθεσίαςʼ αυτής δεν είναι παρά η αποφυγή νέων αιφνιδιασμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν γκρίνια και αντιδράσεις, οπότε νέο κύκλο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και κίνδυνο ρήξης της κυβερνητικής συνοχής σε περίπτωση νέας ʽανταρσίαςʼ κατά τη διάρκεια ψήφισης κάποιου νομοσχεδίου.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στα θέματα κινητικότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με το ΠΑΣΟΚ να επιμένει στην ανάγκη αξιολόγησης δομών και προσώπων, προκειμένου αυτή να περάσει στον κόσμο όχι απλά ως μία μνημονιακή υποχρέωση, αλλά ως μία αλλαγή που θα λειτουργήσει επʼ ωφελεία του πολίτη. Εντός των επόμενων ημερών μάλιστα συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τους ΓΓ που έχουν σχετική αρμοδιότητα, προκειμένου να δουν κατά πόσον υπάρχουν και τηρούνται κανόνες και σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων αντίστοιχα. Για το ίδιο θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να έχει και απευθείας συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άμα τη επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί οι δύο άνδρες βρίσκονται σε συνεχή επαφή, για θέματα που αφορούν στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα