ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέες προκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς την Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία. Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν προς τους διπλωμάτες και τεχνοκράτες του, δίνει οδηγίες να μην παρίστανται σε συνεδρίες της ΕΕ στις οποίες θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφανος Στεφάνου είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση από την ΕΕ γι’ αυτό το γεγονός.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε η Πρεσβεία της Δανίας με την ευκαιρία της Δανικής Προεδρίας

της ΕΕ, ο κ. Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει την εγκύκλιο του Τούρκου Πρωθυπουργού, είπε: «Αυτή η εγκύκλιος είναι πρώτα από όλα μια πρόκληση προς την ΕΕ και ασφαλώς προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κύπρος από την 1η Ιουλίου θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου, άρα, ό,τι κάνει αρνητικό η Τουρκία και ό,τι λέει αναφορικά με το «πάγωμα» των σχέσεων με την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς την ίδια την ΕΕ και μάλιστα από μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΄Ενωση.

Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει διαβήματα προς την ΕΕ, η οποία πρέπει να αντιδράσει και να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την Τουρκία γι΄ αυτή την απαράδεκτη στάση που ακολουθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα