Προληπτικές προσαγωγές στην Ιερισσό

Οι δυο προσαχθέντες κρατούνταν για πέντε ώρες στο αστυνομικό τμήμα και ύστερα αφέθησαν ελεύθεροι, αν και στο ενδιάμεσο δεν είχαν δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικηγόρους ή τους συγγενείς τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά στα αστυνομικά τμήματα του Πολυγύρου και της Ιερισσού από τις 6 το απόγευμα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης, αλλά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις καταγγελίες περί «κατατρομοκράτησης πολιτών

τυφλών προσαγωγών, αναίτιων κρατήσεων, παράνομης λήψης γενετικού υλικού, εξαφανίσεων και απαγωγών προσαχθέντων από τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές». Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Χθες, δικηγόροι, συνήγοροι των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή, στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Keywords
Τυχαία Θέματα