Προς εκτόνωση η κρίση στα πανεπιστήμια

Ο εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα για τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων, κάλεσε για τη Δευτέρα τον κ. Πελεγρίνη να δώσει εξηγήσεις, όχι με την ιδιότητα του απλού μάρτυρα, αλλά του ύποπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Από τις εξηγήσεις που θα δώσει ο πρύτανης, σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ή όχι.

Ο πρύτανης πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «αήθη επίθεση εις βάρους εμού και του Πανεπιστημίου Αθηνών από ορισμένους

κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια».

Την ίδια ώρα εμφύλιος επικρατεί στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Πάντως, η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ απαντά στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος που κατηγορεί τον Πελεγρίνη ότι χάθηκαν στη θητεία 70 εκατομμύρια ευρώ και πλέον ότι «κατηγορεί τον Πρύτανη ότι «εγκατέλειψε το ίδρυμα» επειδή έλειψε για ένα Σαββατοκύριακο εκτός Αθηνών ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο που έχει ο ίδιος συγγράψει. Οπωσδήποτε, η αναφορά αυτή αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το Συμβούλιο Ιδρύματος εμφορείται από ακραία αντιδραστικές ιδέες που δικαιώνουν τους παραλληλισμούς με τον ναζιστή Πρύτανη Χάιντεγκερ και την πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο».

Χθες, ο κ.Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό, δεχόμενος την αμέριστη στήριξή του. Στο τραπέζι βρέθηκε ακόμη και το χαρτί της επιστράτευσης των διοικητικών, ενέργεια που τελικά κρίθηκε ακατάλληλη, για την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα