Προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική «πύλη» του Τaxisnet για να υποδεχθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις.

Οι δηλώσεις όπως και το περυσινό έτος θα υποβληθούν (εκτός από τους συνταξιούχους που μπορούν να επιλέξουν και τη λύση της εφορίας)

Στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε1 που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι, περίπου 450.000 συνταξιούχοι του

Δημοσίου και χιλιάδες συνταξιούχοι των υπόλοιπων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) θα δουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν στα καθαρά ποσά από μισθούς και συντάξεις, το φόρο που παρακρατήθηκε και το φόρο που αναλογεί στις αποδοχές του 2012. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πατήσουν την υποβολή της δήλωσης ή να συμπληρώσουν κενά σημεία που αφορούν νέες αγορές περιουσιακών στοιχείων ή τεκμήρια.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι «γίνεται προσπάθεια τα «προσυμπληρωμένα έντυπα» να επεκταθούν στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων αλλά είναι αβέβαιο αν θα προλάβουμε».

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ για να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών θα πρέπει να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των ταμείων τους ενώ οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα πρέπει να περιμένουν να λάβουν τις βεβαιώσεις ταχυδρομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολήςτων δηλώσεων, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου. Κι αυτό γιατί φέτος θα υποβάλουν δηλώσεις κι όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, με εξαίρεση μόνο τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα, οπότε ο αριθμός των δηλώσεων είναι βέβαιο ότι θα φθάσει τα 6 εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα