ΨΑΧΝΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης συνάντησής τους με τον Βενιζέλο, στην Ιπποκράτους, είχε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr, αργά χθες το βράδυ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στόχος, η αναζήτηση υποστηρικτών, στην πρότασή του για συμμετοχή «κορυφαίων» στην κυβέρνηση.


Τις

γνωστές στους μυημένους του ΠΑΣΟΚ «γιάφκες» αναβίωσε η χθεσινή σύγκρουση κορυφής στελεχών, με αφορμή τον τρόπο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr, μετά την έντονη διαφωνία των κ.κ.Ανδρέα Λοβέρδου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πέτρου Ευθυμίου με την πρόταση Βενιζέλου για «χαμηλή εκπροσώπηση» του κόμματος στην κυβέρνηση, συνεργάτες του πρώην υπουργού Υγείας καλούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε …σύσκεψη στο γραφείο του χθες το βράδυ.

Στην πραγματικότητα, ο κ.Λοβέρδος επιθυμούσε να βρει υποστηρικτές στην πρότασή του για συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ώστε αυτό να εξακολουθήσει να λογίζεται ως «κυβερνητικό κόμμα», μια και την σχετική απόφαση καλούνται να λάβουν σήμερα οι 33 βουλευτές του κόμματος σε «κλειστή» συνάντηση εργασίας στην Ιπποκράτους, που έχει προγραμματιστεί για τις δέκα το πρωί, δύο ώρες προτού συναντηθεί εκ νέου με τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι μεταξύ των βουλευτών που εκλήθησαν στην συνάντηση ήταν οι κ.κ.Χρήστος Αηδόνης, Θάνος Μωραΐτης, Μάρκος Μπόλαρης, Συμεών Κεδίκογλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης, με τον τελευταίο πάντως να αρνείται την συμμετοχή του σε αυτή.

Στην πρότασή του αναμένεται να επιμείνει σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, παίρνοντας τον λόγο στην άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ στην Ιπποκράτους, και ερχόμενος για πρώτη φορά μετεκλογικά σε ευθεία σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κίνησή του αυτή μάλιστα, δεν θεωρείται άσχετη από την τελευταία παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τα τρία κόμματα που υποστήριξαν στις εκλογές την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Στην ίδια παρέμβαση ο κ.Σημίτης υποστήριζε ότι «λύσεις μέσω “ψήφου ανοχής” ή τακτικών απουσίας από τη Βουλή αποτελούν υπεκφυγές», ζητώντας να επιδειχθεί θάρρος και όχι φόβος, ουσιαστική συνεννόηση και όχι προσποίηση. Κατόπιν τούτου, δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για στρατηγική «σύγκρουσης» του κ.Λοβέρδου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναβιώνοντας τη συζήτηση για σχεδιασμό δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, με εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ…

Keywords
Τυχαία Θέματα