Ψάχνουν τους …κοπανατζήδες

10:08 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ελέγχους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου πραγματοποιούν κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι… κοπανατζήδες υπάλληλοι με πειθαρχικό παρελθόν αλλά και υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους.

Στελέχη του ΣΕΕΔΔ προχώρησαν μάλιστα σε σχετικό αιφνιδιαστικό έλεγχο σε διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από καταγγελία

για υπάλληλο ο οποίος το πρωί χτυπούσε κανονικά την κάρτα του και στη συνέχεια αποχωρούσε για να εργαστεί σε ιδιωτική επιχείρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έλεγχοι διεξάγονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων. Πραγματοποιούνται έλεγχοι κατόπιν καταγγελιών σχετικά με υπαλλήλους που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις υπηρεσίες ή εμφανίζονται να δηλώνουν συχνές αναρρωτικές άδειες.

Παράλληλα, βέβαια, διενεργούνται και αυτεπάγγελτοι έλεγχοι σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και ήδη, έχουν τεθεί σε αργία πέντε εργαζόμενοι του Δημοσίου. Δύο υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής πριν από τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια(ΕΣΔΚΝΑ), για τους οποίους διαπιστώθηκε ψευδές πόθεν έσχες, καθώς και τρεις υπάλληλοι του Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας στο Νεκροταφείο Σχιστού για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα