«Ψαλίδι» και «λουκέτα» ζητά η τρόικα

Ήδη η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει την απελευθέρωση των αγορών, ενώ έσοδα ευελπιστεί να αποκομίσει κι από την αξιοποίηση της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή τα τελικά σχέδια αναδιάρθρωσης της αμυντικής βιομηχανίας παρέλκουν τις διαπραγματεύσεις του Γιάννη Στουρνάρα με την τριμερή επιτροπή , καθώς η «εν λειτουργία» αναδιοργάνωση των εν λόγω

εταιρειών που ζητά η κυβέρνηση αντικρούουν στην αξίωση των Ευρωπαίων αξιωματούχων για επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια.

Από «κόσκινο» δε θα μπορούσε να μην περάσει η ρύθμιση των χρεών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, ο νέος Κώδικας Δικηγόρων και φυσικά η πρόοδος των ατόμων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, οι περικοπές τόσο στον προϋπολογισμό των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, όσο και αυτές των επικουρικών συντάξεων με τη συγχώνευση των «ευγενών» ταμείων θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην λήψη νέων μέτρων, που επιδιώκει να αποφύγει η κυβέρνηση λόγω της συνεχούς λιτότητας.

Εάν θα συνεχισθούν τα μέτρα λιτότητας θα διαφανεί τη 13η Οκτωβρίου, που θα επανέλθει η τρόικα μαζί με την έκθεση για τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει ασφυκτικά απειλώντας με αποχώρηση εάν δεν προσδιορισθεί άμεσα πως θα καλύψει η Ευρωζώνη τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας από τον Ιούλιο του 2014.

Αυτή τη στιγμή, υφίσταται «χάσμα» στις εκτιμήσεις της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών για το δημοσιονομικό κενό, που η πρώτη εκτιμά στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και το δεύτερο σε 2,5 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα