ΨΗΦΙΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ – ΑΜΦΙΡΡΟΠΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κι ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τις αμερικανικές εκλογές έχει αρχίσει, ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ευελπιστώντας να παροτρύνει και άλλους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους να προσφύγουν στις κάλπες.

Μάλιστα έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που ψηφίζει πριν από την ημέρα των εκλογών. Να σημειωθεί ότι το Ιλινόι είναι μια από τις πολιτείες που δίνεται η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να ασκήσουν νωρίτερα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την διαδικασία εξαιρετικά

αποδοτική, που δίνει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες όποια μέρα θέλουν.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο παρουσίασε τον εαυτό του ως τον «συντελεστή της αλλαγής», κατηγορώντας τον αντίπαλό του ότι αν επανεκλεγεί η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στο «συνηθισμένο της μονοπάτι», ένα «μονοπάτι στο οποίο δεν βρίσκεται η λύση για την άνθιση της οικονομίας».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters και του ινστιτούτο Ipsos, η αναμέτρηση παραμένει ντέρμπι με τον Ρόμνεϊ να διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του Ομπάμα, 47% και 46% αντίστοιχα.

Σε άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ABC News και της εφημερίδας Washington Post, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων, ιδιαίτερα μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ρόμνεϊ προηγείται με 50% έναντι του Ομπάμα ο οποίος ακολουθεί με 47%.

Keywords
Τυχαία Θέματα