ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ 14ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λένε να κοπάσουν οι επιθέσεις των Ταλιμπάν και αυτή την φορά πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά την 14χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι, με την «δικαιολογία» ότι προασπίζεται δυτικές αξίες.

Η Μαλάλα πυροβολήθηκε προ ημερών στο κεφάλι από ένοπλο Ταλιμπάν, ενώ επέστρεφε από το σχολείο στο σπίτι της, στην πόλη Μινγκόρα της επαρχίας Σουάτ του Πακιστάν. Η «δικαιολογία» ήταν ότι είχε ταχθεί υπέρ της εκπαίδευσης για τα κορίτσια σε ένα μπλογκ για το BBC το 2009.

Δυστυχώς, οι θεράποντες

ιατροί έκριναν ότι χρειάζεται να νοσηλευτεί στο εξωτερικό. Ευτυχώς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να στείλουν ιατρικό αεροσκάφος για τη μεταφορά της. Ο πρεσβευτής του Πακιστάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τζαμίλ Άχμεντ Καν, δήλωσε στο πακιστανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Geo, ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για τυχόν μεταφορά της Μαλάλα σε τρία νοσοκομεία στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι.

Η Μαλάλα, η οποία νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ραβαλπίντι όπου μεταφέρθηκε την Πέμπτη, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να της αφαιρεθεί η σφαίρα που την χτύπησε στο κεφάλι και κατέληξε στον ώμο. Σήμερα, οι γιατροί της έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την πορεία της υγείας της, όπως δήλωσε ο υποστράτηγος Ασίμ Σαλίμ Μπάζουα.

Keywords
Τυχαία Θέματα