Ραγκούσης: Σκάνδαλο η διαχείριση της λίστας

Ο Γ. Ραγκούσης σημειώνει ότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει την «οργή» και την «αγανάκτησή» του για όσα αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν στις πρώην πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αναφέρει ότι είπε στον εισαγγελέα ό,τι είχε να πει για την υπόθεση, αλλά προσθέτει πως ενόψει της παρουσίας του στην επιτροπή της Βουλής, επιθυμεί να διατυπώσει δημοσίως

δύο «πολύ καθαρές απόψεις».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως ούτε σήμερα δεν διεξάγεται μία πραγματική και ουσιαστική προσπάθεια για τον έλεγχο των λιστών «τύπου Λαγκάρντ».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «εξίσου μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο με τη διαρκή μη αξιοποίηση της κάθε λίστας Λαγκάρντ είναι και ο νέος φορολογικός νόμος». Όπως διευκρινίζει, με το νόμο που μείωσε από το 25% στο 10% τον φορολογικό συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων που γίνονται μερίσματα, «όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων τα τρία τελευταία χρόνια μεταφέρονται ευθέως [...] κατά τρόπο ανήθικο και άδικο στους ατομικούς λογαριασμούς κάποιων λίγων Ελλήνων».

Ο Γ. Ραγκούσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, γράφοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο γιατί έχει τον πλέον καθοδηγούμενο πρωθυπουργό και μάλιστα από μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή»

Keywords
Τυχαία Θέματα