ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΠΑΡΟΖΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Μέχρι τις Βρυξέλλες είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι δικαστές επιδιώκοντας συνάντηση του Προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο θέτοντας και εκεί επί τάπητος το ζήτημα των περαιτέρω περικοπών στους μισθούς τους.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου έστειλε ήδη επιστολή με παραλήπτες τους κ. Antonio Mura,Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών και κ. Gerhard Reissner Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών.

Σε αυτή η Ελληνίδα ανώτατη δικαστική λειτουργός αναφέρει μεταξύ άλλων :

Παρότι οι αποδοχές των Ελλήνων Δικαστών προστατεύονται από το Σύνταγμα, εντούτοις, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας , έχουμε ήδη υποστεί το μεγαλύτερο ποσοστό μειώσεων (38%) και ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει και νέες μειώσεις , σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Προτείναμε προς τον Υπουργό Οικονομικών ισοδύναμα μέτρα, από την εφαρμογή των οποίων μπορούν να εξευρεθούν έσοδα, ώστε να αποτραπούν οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις . Πλην όμως , ανακοινώθηκε ότι απορρίπτονται οι προτάσεις μας και ότι η Κυβέρνηση προχωρεί άμεσα σε νέα περικοπή των αποδοχών των Δικαστών και μάλιστα σε ποσοστό 20% . Η νέα αυτή μείωση είναι προφανές ότι παραβιάζει τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα , όσο και τους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, τους σχετικούς με την κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών, όπως και εσείς έχετε επισημάνει στο Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στο Άμστερνταμ, το Μάιο του 2012 , το οποίο ( ψήφισμα ) παραδώσαμε ήδη στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών . Οι σχεδιαζόμενες αυτές νέες μειώσεις θα οδηγήσουν σε ισοπέδωση των αποδοχών των Δικαστών και θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Έχουμε ήδη προγραμματίσει δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο δικαστικό Μέγαρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, εάν η Κυβέρνηση επιμείνει .

Παρακαλούμε και αναμένουμε να εκφράσετε της στήριξή σας, με την έκδοση σχετικού Ψηφίσματος και με όποια άλλη ενέργεια κρίνατε εσείς ως πρόσφορη , για την αποτροπή των νέων μειώσεων των αποδοχών των Ελλήνων Δικαστών.

Ζητούμε να μεσολαβήσετε , για να πραγματοποιηθεί, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, συνάντηση στις Βρυξέλλες του Προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και με τη Επίτροπο Δικαιοσύνης κα Βίβιαν Ρέντινγκ, αποστέλλοντας προς αυτούς και το παρόν έγγραφο και παρακαλούμε όπως συμμετέχετε και εσείς στη συνάντηση αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα