Ρεαλισμός αλλά και… σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα, κινήθηκαν στο δίπτυχο «ρεαλισμός και πόλωση». Ο Αλέξης Τσίπρας εκσφενδόνισε βαριές κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού, την ώρα που επιβεβαίωσε τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το ρεαλισμό, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των εισοδημάτων στα προ Μνημονίου

επίπεδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με τα λεγόμενά του, επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα είπαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι βουλευτές και οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης περί «σταδιακής» αποκατάστασης του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης.

Έτσι, χθες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε μεν τη δέσμευσή του ότι θα είναι γρήγορη η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης, ωστόσο παρέπεμψε στον παράγοντα-χρόνο σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των εισοδημάτων -πέραν των κατώτατων. «Όταν θα έχετε καταστρέψει τη χώρα, δεν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε όλους τους μισθούς αμέσως», είπε χαρακτηριστικά κατά τη δευτερολογία του.

«Αντίδοτο» η πόλωση

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να «εξισορροπήσει» τα ρεαλιστικά στοιχεία του λόγου του με οξύτατες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να συντηρήσει τις συνθήκες άγριας σύγκρουσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Οι συνθήκες αυτές, εξάλλου, ευνοούν εξ αντικειμένου και τους δύο βασικούς παίκτες του πολιτικού σκηνικού, αφ’ ης στιγμής σε συνθήκες ακραίας πόλωσης «κονιορτοποιούνται» οι ενδιάμεσοι παίκτες, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., ακόμη και η Χρυσή Αυγή.
Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά «ψευτόμαγκα», ενώ τού καταλόγισε πως «είναι επικεφαλής της ομάδας λάσπης, της ομάδας της μονταζιέρας μέσα από το διαδικτυακό υπόκοσμο». Σχολιάζοντας, μάλιστα, την κυβερνητική πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στον Αντώνη Σαμαρά ότι θα έχει την τύχη του Φερνάντο ντε λα Ρούα, του προέδρου της Αργεντινής που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με ελικόπτερο το περικυκλωμένο από διαδηλωτές Προεδρικό Μέγαρο της χώρας. «Τι έχετε πετύχει; Πείτε μας ένα στόχο διαπραγμάτευσης που έχει πετύχει. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει. Τα χαράτσια ήρθαν ως έκτακτα και τώρα μονιμοποιούνται. Με μνημονιακή ξεροκεφαλιά επιμένετε να μην μειώνεται τον φόρο στο πετρέλαιο. Θα αποχωρήσετε με ελικόπτερο – όπως έγινε στην Αργεντινή – όταν θα βάλετε νέους φόρους και πάρετε νέα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα