«Ρετιρέ» οι αντικειμενικές των ακινήτων

13:17 6/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζει αυξήσεις που μπορεί ακόμα και να ξεπεράσουν το 100% των μέχρι σήμερα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.Οι αυξήσεις αυτές θα περιλαμβάνουν ακόμα και υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αστικά κέντρα της επαρχίας, τουριστικά και παραθαλάσσια μέρη αλλά και νησιά.

Οι αναπροσαρμογές πρόκειται να είναι τριών ταχυτήτων, με αύξηση των αντικειμενικών αξιών 30%-50% στις υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας,

αφού σύμφωνα με την επιτροπή του υπουργείου, η τιμή ζώνης στις περιοχές αυτές είναι πολύ χαμηλότερη, όχι μόνο από την εμπορική τιμή αλλά και από το κόστος οικοδομής.

«Υπάρχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία 600 ευρώ το τ.μ. αλλά με το κόστος οικοδομής να ξεπερνά τα 800 ευρώ το τ.μ. Αυτό είναι μια στρέβλωση που θα διορθωθεί», αναφέρουν παράγοντες της κτηματαγοράς. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές είναι το Πέραμα, η Νίκαια, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, ο Κορυδαλλός, η Δραπετσώνα, τα Ανω Λιόσια και η Ελευσίνα, όπου οι κατώτερες αντικειμενικές είναι κάτω από 1.000 ευρώ το τ.μ.

Παράλληλα έρχονται μειώσεις 20%-40% στις τιμές ζώνης ακριβών περιοχών όπως η Γλυφάδα, η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη, η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα, που οι αντικειμενικές είναι σημαντικά υψηλότερες από τις ισχύουσες εμπορικές.

«Φωτιά» θα πάρουν οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουριστικές περιοχές και νησιά εξαιτίας της ένταξης των ακινήτων στο σύστημα των αντικειμενικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα