ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Να καθησυχάσει τις αγορές και να ρίξει τους τόνους απέναντι στην Ευρώπη και τους δανειστές της χώρας επιχειρεί εδώ και ένα 24ωρο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε ήδη από προχθές, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε και στην οποία επισήμανε ότι «δε θα

πάμε στην Ευρώπη με τσαμπουκά, αλλά με διάθεση συνεννόησης».

Παράλληλα, με συνέντευξή του σήμερα στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου Bloomberg, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι οι Ευρωπαίοι δε θα διακόψουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, αν προκύψει κυβέρνηση της Αριστεράς και επισήμανε ότι «πρέπει να σταματήσει το εμπόριο φόβου ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ». «Εμείς δεν έχουμε την αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν πράξη αυτή την εκβιαστική τακτική που ακούγεται από κάποιες πλευρές και θα διακόψουν την ροή κονδυλίων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλη την ζώνη του ευρώ» δήλωσε ο κ.Τσίπρας στο Bloomberg, τονίζοντας ότι «για να σταματήσουν οι διαρροές κονδυλίων, αυτή η αιμορραγία του οικονομικού συστήματος, είναι απαραίτητο να μας στηρίξουν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που εργάζονται για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας».

Εξάλλου και το πρωί, με συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαβεβαιώσει ότι «εμείς δε θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1». Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ζητώντας τους να σταματήσει η διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές.

Άλλωστε και χθες, με άρθρο του στους Financial Times, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγνωρίζει την ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, αφού είχε σημειώσει ότι πρέπει η Ελλάδα να σταματήσει να παράγει ελλείμματα. Παράλληλα, με το εν λόγω άρθρο του, ο Αλέξης Τσίπρας εγγυάτο στους εταίρους ότι «το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης». Παράλληλα, δεσμευόταν να αποκαταστήσει την ανάπτυξη και να αντικαταστήσει το Μνημόνιο από ένα «εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης». «Η νέα εποχή ξεκινά τη Δευτέρα, θα φέρουμε την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ανοικοδόμησης και ευημερίας», έγραφε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στους Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα