Ριπές Μπερλουσκόνι κατά Μόντι

Έτσι, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, σήμερα το μεσημέρι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε λόγο για συνωμοσία, που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του και ζήτησε σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Μάριο Μόντι και είπε: «Ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. «Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Στο πνεύμα, λοιπόν, της προεκλογικής περιόδους, ο Καβαλιέρε,

σε πρωινή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρακτορείο Vista, τόνισε: «Ο Μάριο Μόντι θα λειτουργήσει, ως στήριγμα της Κεντροαριστεράς και δεν σεβάστηκε τις εγγυήσεις, που μας είχε δώσει, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, πριν ένα χρόνο».

Παράλληλα, ο Kαβαλιέρε κατηγόρησε ως αναξιόπιστο τον πρώην τεχνοκράτη Πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας: «ο Μόντι, ουσιαστικά, αποφάσισε να μπει στην πολιτική, χάνοντας, όμως, μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του. Διάλεξε να παραμείνει ισόβιος γερουσιαστής και να τεθεί επικεφαλής μιας σειράς κομματίδιων του κεντρώου χώρου». Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας: «Η Κεντροαριστερά και το Κέντρο του Μάριο Μόντι θέλουν να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική λιτότητας, η οποία οδήγησε την Ιταλία στην σημερινή, ακραία, κατάσταση».

Χθες, ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί από την θέση του Πρωθυπουργού της πολιτικής συμμαχίας των κεντρώων κομμάτων, αλλά εξήγησε ότι ως ισόβιος γερουσιαστής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο κοινοβούλιο, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα των δυνάμεων που ασπάσθηκαν το πολιτικό του πρόγραμμα προσφέρει λαϊκή νομιμοποίηση και έγκριση της πολιτικής του στράτευσης.

«Για την Γερουσία θα παρουσιαστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην βουλή θα έχουμε μια σειρά από συνδυασμούς», διευκρίνισε ο Μόντι και πρόσθεσε ότι «έθεσε πολύ αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι έγιναν δεκτοί», οι οποίοι θα συγκροτούν την «Ατζέντα Μόντι».

Δείτε επίσης: Επικεφαλής πολιτικής συμμαχίας ο Μόντι

Keywords
Τυχαία Θέματα